Prieskonių sėklos

  • BALTOSIOS GARSTYČIOS

    Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki ankstyvos vasaros eilėmis; prireikus praretinama. Jaunus lapelius galima naudoti salotoms. Sėklas galima naudoti marinavimui ir majonezo gamybai arba mėsos bei žuvies patiekalams paskaninti. SINAPIS ALBA Sėjimas: III-V Derlius: VI-VIII

    Peržiūrėti
  • BLAKINĖ KALENDRA

    Pakelyje yra 4 sėklų diskeliai. Į vazoną pripilkite grunto, viršuje padėkite vieną sėklų diskelį ir ją užberkite trupučiu grunto. Vazoną pastatykite namuose šiltoje, šviesioje vietoje (maždaug 20°C). Reguliariai laistykite, bet neperlaistykite, tiesiog palaikykite drėgną gruntą. Jei norite užauginti didesnį augalą, jį persodinkite į didesnį vazoną, kai augalas yra 6 – 7 cm aukščio. Naudojimas: lapai…

    Peržiūrėti
  • Citrininis bazilikas

    Citrininiai bazilikai

    Citrinins bazilikas yra vienmetis augalas. Jie tinkami auginti kambaryje arba lauke.

    Peržiūrėti
  • CITRININIAI BAZILIKAI

    Vienmečiai. Sėjami lysvėse atvirame dirvožemyje nuo gegužes vidurio iki liepos ir persodinami po 4 savaičių arba sėjami tiesiai į vazonus ir praretinami. Augalai maži, šviesiai žaliais lapeliais ir baltais žiedais, turi saldžiai aitrų citrininį skonį ir kvapą. Ocimum basilicium Sėjimas: II-VI Derlius: IV-IX

    Peržiūrėti
  • DARŽINIAI BUILIAI

    Vienmečiai. Sėjami padrikai arba eilėmis atvirame dirvožemyje nuo ankstyvo pavasario iki rudens. Sėjami kelis kartus per metus ir gali būti užšaldomi. Anthriscus cerefolium Sėjimas: III-VIII Derlius: V-X

    Peržiūrėti
  • DARŽINIAI DAŠIAI

    Sėjami nuo ankstyvo pavasario iki ankstyvos vasaros eilėmis. Jei reikia, praretinkite. Daugiausiai naudojami pupelių sriuboms ir patiekalams gardinti, taip pat kaip vaistinis augalas. Satureja hortensis Sėjimas: III-VI Derlius: VI-IX

    Peržiūrėti
  • GARBANOTOSIOS PETRAŽOLĖS

    Vienmetės. Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki pavasario vidurio po stiklu arba nuo vidurio pavasario iki vėlyvos vasaros – atvirame dirvožemyje. Kad greičiau sudygtų, pamerkite sėklas į vandenį ir palikite per naktį. Petroselium crispum Sėjimas: II-VIII Derlius: V-X

    Peržiūrėti
  • GARBANOTOSIOS PETRAŽOLĖS

    Daugiamečiai. kovo–balandžio mėnesiais sėjami i dėžutes arba balandžio–birželio mėnesiais sėjami po priedangomis lauke. Vieną kartą išpikuokite ir vėliau persodinkite. Šaltesnėse vietovėse gali kenkti šaltis ir vejas. Jei reikia, persodinkite į vazoną kaip žieminį virtuvės augalą. Petroselium crispum Sėjimas: II-VIII Derlius: V-X

    Peržiūrėti
  • GUMBINIAI (NARCIZLAPIAI) ČESNAKAI

    Daugiamečiai. Sėjami nuo ankstyvo pavasario iki rudens, eilėmis, atvirame grunte arba vazonuose. Atėjus rudeniui, galite iškasti keletą augalų iš daržo ir pasodinti juos į vazonus auginimui patalpoje. Allium tuberosum Sėjimas: II-VIII Derlius: IV-X

    Peržiūrėti
  • JAPONINIAI BASTUČIAI

    Ši japoninė garstyčia turi ilgus, plonus stiebelius ir tamsiai žalius pjūkliškus lapus. Augalas atsparus šaltam ir karštam orui, neskuba leisti žiedinių stiebų. Galima vartoti bet kurioje augimo stadijoje – tiek mažyčius lapelius, tiek brandžius lapus. Sėti nuo pavasario iki rudens. Brendimas: per maždaug 20 dienų susiformuoja maži lapeliai, o per 45 dienas augalas subręsta. BRASSICA…

    Peržiūrėti
  • JUODIEJI BASTUČIAI

    Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki ankstyvos vasaros eilėmis; prireikus praretinama. Jaunus lapelius galima naudoti salotoms. Iš sėklų galima daryti garstyčias ir aštrias marinuotų daržovių salotas arba galima jomis paskaninti mėsos ir žuvies patiekalus. BRASSICA NIGRA Sėjimas: III-V Derlius: VI-VIII

    Peržiūrėti
  • KALENDROS

    Vienmetės. Sėjamos eilėmis atvirame dirvožemyje pavasario viduryje. Nesėkite per tankiai arba vėliau praretinkite. Lapeliai naudojami salotoms ir Rytų virtuvės patiekalams gardinti, sėklos – ungurių troškiniams, duonai, keptai ėrienai, pyragaičiams ir Kalėdiniam pyragui gardinti. Coriandrum sativum Sėjimas: IV-VI Derlius: VI-XI  

    Peržiūrėti
  • KALNINIAI DAŠIAI

    Sėjami nuo ankstyvo pavasario iki ankstyvos vasaros eilėmis, jei reikia, praretinami. Daugiausia naudojami pupelių sriuboms ir patiekalams paskaninti, taip pat kaip užpilas nuo kosulio ir peršalimo. Kalninis dašis yra daugiametis prieskonis. SATUREJA MONTANA Sėjimas: III-V Derlius: VI-VIII

    Peržiūrėti
  • KRAPAI

    Sėjami nuo balandžio iki liepos mėnesio lysvėse atvirame dirvožemyje arba vazonuose. Nesėkite per tankiai arba vėliau praretinkite. Anksti dera, neužima daug vietos, derlingi. Švieži arba džiovinti lapeliai tinka žuvų patiekalams ir padažams gardinti arba kaip priemonė nuo nemigos. Anethum graveolens Sėjimas: IV-VII Derlius: VI-IX

    Peržiūrėti
  • KRŪMINĖS PERILĖS

    Sėjamos atvirame grunte daigyne nuo ankstyvos vasaros iki vasaros vidurio. Išpikuokite ir susodinkite į atvirą gruntą arba iš karto sėkite lauke eilėmis ir praretinkite. Tai viena populiarių japoniškų žolelių, naudojama japoniškiems Umeboši ir garnyrams. Stiebeliai ir daigai patiekiami su Sašimi. PERILLA NANKINENSIS (FRUTESCENS) VAR. CRISPA Sėjimas: III-VI Derlius: V-IX

    Peržiūrėti
  • KVAPIEJI BAZILIKAI

    Sėjami lysvėse atvirame dirvožemyje nuo kovo iki liepos, o po 4 savaičių persodinami. Galima sėti iš karto į vazonus ir šiek tiek praretinti. Šis bazilikas pasižymi išskirtiniu cinamono aromatu ir yra dažnai naudojamas su pyragaičiais ir desertais. OCIMUM BASILICUM ‘CINNAMON’ Sėjimas: III-VI Derlius: V-VIII

    Peržiūrėti