Morkų keksas/ keksiukai

Morkų keksas/ keksiukai

Skanus, purus, drėgnas, nuostabios spalvos ir nepakartojamo skonio gardus kepinys.  O jei jis dar pilnas daržovių, tai ramia sąžine galima suvalgyti ne vieną gabalėlį. Išmėgintas ne kartą, visuomet puikiai pavyksta.

 

2 stiklinės smulkia burokine tarka tarkuotų morkų

0,5 stiklinės aliejaus

1 stiklinė cukraus

4 kiaušiniai

3 stiklinės miltų

1 a. šaukštelis kepimo miltelių

1-2 v. šaukštai aguonų

 

Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite. Supilkite aliejų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir bent vieną kartą persijokite, taip pyragas bus puresnis. Atsargiai įmaišykite į tešlą. Stenkitės tai padaryti kuo atsargiau. Galiausiai sukrėskite tarkuotas morkas ir aguonų grūdelius. Keletą kartų atsargiai permaišykite.

Orkaitę įkitinkite iki 180o temperatūros. Skardą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite 40 – 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite įsmeigę medinį iešmelį. Jei sausas, vadinasi, keksas jau iškepė.

Į tešlą galite įberti riešutų, razinų. Taip pat galite kepti mažiukus keksiukus, tuomet kepimo laikas kiek patrumpės. Atvėsusio kekso (ar keksiukų) viršų galite aplieti maskarponės, cukraus ir citrinos sulčių mase, bet tikrai nebūtina. Skanaus!

 

Ugnė D.

Atgal