Prieskonių sėklos - Petražolės

  • Petražolės

    Garbanotosios petražolės

    Vienmetės. Tinka auginti kambaryje ir lauke. Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki pavasario vidurio po stiklu arba nuo vidurio pavasario iki vėlyvos vasaros – atvirame dirvožemyje. Kad greičiau sudygtų, pamerkite sėklas į vandenį ir palikite per naktį.

  • Petražolės

    Garbanotosios petražolės

    Daugiamečiai. Tinka auginti kambaryje ir lauke. Kovo–balandžio mėnesiais sėjami i dėžutes arba balandžio–birželio mėnesiais sėjami po priedangomis lauke. Vieną kartą išpikuokite ir vėliau persodinkite.

  • Petražolės

    Petražolės

    Vienmetės. Tinka auginti kambaryje ir lauke. Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki pavasario vidurio po stiklu arba nuo vidurio pavasario iki vėlyvos vasaros – atvirame dirvožemyje. Paprastosios salotines petražoles pasižymi geresnėmis skonio savybėmis nei garbanotosios petražoles ir gali būti naudojamos prancūzų virtuvės prieskoninių žolelių ryšeliui („bouquet garni“).

  • Petražolės

    Petražolės (šakninės)

    Auginamos lauke. Sėjamos nuo pavasario vidurio iki ankstyvos vasaros atvirame dirvožemyje, vėliau šiek tiek praretinamos. Šaknys jau šimtmečius naudojamos sriuboms ir troškiniams.

  • Petražolės

    Sėjamoji petražolė

    Sėjama nuo pavasario pradžios iki vidurio po stiklu arba nuo pavasario vidurio iki vėlyvos vasaros atvirama grunte. Petražolių lygiais lapais skonis geresnis negu tų, kurių lapai raukšlėti. Jas galima naudoti, pavyzdžiui, virtuvės prieskoninių žolelių ryšeliui („bouquet garni“).

  • Petražolės

    Sėjamoji petražolė

    Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki pavasario vidurio po stiklu arba nuo pavasario vidurio iki vėlyvos vasaros atvirame grunte. Tamsiai žalios spalvos petražolės gražiai papuošia žuvies ir mėsos patiekalus. Šios veislės petražolės yra gana atsparios žemai temperatūrai.