Prieskonių sėklos - Bastučiai

  • Bastučiai

    Paprastasis bastutis

    „Tatsoi“ turi plokščias skroteles, sudarytas iš švelnių tamsiai žalios spalvos šaukšto pavidalo lapų. Šis sparčiai augantis augalas yra atsparus šaltam orui ir pasižymi subtiliu, švelniu garstyčių skoniu. „Tatsoi“ plačiai vartojamas salotoms gaminti. Išleidžia daug mažų lapelių. Sėti nuo pavasario iki rudens. Brendimas: per maždaug 20 dienų susiformuoja maži lapeliai, o per 45 dienas augalas subręsta.

  • Bastučiai

    Japoninis bastutis

    Ši japoninė garstyčia turi ilgus, plonus stiebelius ir tamsiai žalius pjūkliškus lapus. Augalas atsparus šaltam ir karštam orui, neskuba leisti žiedinių stiebų. Galima vartoti bet kurioje augimo stadijoje – tiek mažyčius lapelius, tiek brandžius lapus. Sėti nuo pavasario iki rudens. Brendimas: per maždaug 20 dienų susiformuoja maži lapeliai, o per 45 dienas augalas subręsta.

  • Bastučiai

    Sareptinis bastutis

    Sėti po stiklu nuo kovo iki rugsėjo arba lauke nuo liepos vidurio iki rugsėjo pradžios. Tarp eilių turi būti 25 cm tarpai. Praretinkite taip, kad tarp augalų būtų 20 cm tarpai. Tinka dėti į salotas, taip pat galima pakepinti.

  • Bastučiai

    Juodasis bastutis

    Sėjamos nuo ankstyvo pavasario iki ankstyvos vasaros eilėmis; prireikus praretinama. Jaunus lapelius galima naudoti salotoms. Iš sėklų galima daryti garstyčias ir aštrias marinuotų daržovių salotas arba galima jomis paskaninti mėsos ir žuvies patiekalus.