Kvapieji bazilikai Common

Pakelyje yra 4 sėklų diskeliai. Į vazoną pripilkite grunto, viršuje padėkite vieną sėklų diskelį ir jį užberkite trupučiu grunto. Vazoną pastatykite namuose šiltoje, šviesioje vietoje (maždaug 20°C). Reguliariai laistykite, bet neperlaistykite, tiesiog palaikykite drėgną gruntą. Jei norite užauginti didesnį augalą, jį persodinkite į didesnį vazoną, kai augalas yra 6 - 7 cm aukščio. Lapus galima naudoti tiek šviežius, tiek džiovintus; išdžiovinus laikyti sausoje vietoje.

 

Kvapusis bazilikas – tai įprastas kulinarinio žolino augalo Ocimum basilicum, kai kuriose angliškai kalbančiose šalyse dar vadinamo švento Juozapo žole, pavadinimas. Bazilikas natūraliai auga Indijoje, Kinijoje ir Pietryčių Azijoje. Pirmiausia jis domestikuotas Indijoje, kur auginamas jau daugiau nei 5000 metų. Šios veislės bazilikas labai populiarus italų virtuvėje.

Sėjami atvirame dirvožemyje nuo kovo iki liepos ir po 4 savaičių persodinami arba iš karto į vazonus ir šiek tiek praretinami. Gamindami patiekalą pačioje pabaigoje įdėkite baziliko lapų. Šis bazilikas labai tinka bulvių patiekalams ir pomidorų padažams.

 

Paketėlyje yra 4 vnt. 8 cm skersmens diskelių su sėklomis.

 

Ocimum basilicum

 

Prekės kodas: 10156 (HP10150)

 

Veislė: Common

 

Panašios prekės

  • Cukinijos

    Vienmetės. Vidutinio ankstyvumo. Sėjamos nuo balandžio vidurio indeliuose, o persodinamos gegužės viduryje, arba gegužę sėjamos inspektuose, o lauke persodinamos bi...
  • Cukinijos

    Vidutinio ankstyvumo. Sėjamos nuo balandžio vidurio indeliuose. Gegužės viduryje vieną kartą išpikuokite ir persodinkite.

Naujausios prekės