Valgomoji gelteklė Scorzonera hispanica

Gelteklė iš visų šakniavaisinių daržovių yra bene labiausiai išskirtinio skonio. Skani ir su niekuo nesulyginama. Rudenį ir žiemą galima dėti į daržovių sriubas bei troškinius arba virti vieną. Gelteklė yra geras pavyzdys to, kaip daržovė, auganti jau šimtmečius, maisto parduotuvių lentynų taip ir nepasiekė.

Sėti nuo ankstyvo pavasario eilėmis atvirame grunte. Gelteklei reikia smėlėtos ir gerai išpurentos dirvos, kad galėtų išleisti gražias, lygias šaknis.

Veislė: DUPLEX
Svoris:
Sėklų pakanka plotui: 4-5 m2
Prekės kodas: 27000

Valgomoji gelteklė

Panašios prekės

  • Cukinijos

    Vienmetės. Vidutinio ankstyvumo. Sėjamos nuo balandžio vidurio indeliuose, o persodinamos gegužės viduryje, arba gegužę sėjamos inspektuose, o lauke persodinamos bi...
  • Cukinijos

    Vidutinio ankstyvumo. Sėjamos nuo balandžio vidurio indeliuose. Gegužės viduryje vieną kartą išpikuokite ir persodinkite.
  • Baltieji svogūnai

    Vidutinio ankstyvumo. Sėjami nuo ankstyvo iki vėlyvo pavasario atvirame dirvožemyje eilėmis. Po maždaug 6 savaičių šiek tiek praretinami.
  • Laiškiniai svogūnai

    Vienmečiai. Ankstyva veislė. Sėjami nuo ankstyvo iki vėlyvo pavasario atvirame dirvožemyje eilėmis. Po maždaug 6 savaičių šiek tiek praretinkite.
  • Vyšniniai pomidorai

    Aukštaūgiai. Vidutinio ankstyvumo. Sėjami ankstyvą pavasarį dengtose lysvėse, esant 20°C temperatūrai, arba vėliau lauke lysvėse.
  • Pomidorai

    Žemaūgiai. Ankstyva veislė. Sėjami ankstyvą pavasarį dengtose lysvėse, esant 20°C temperatūrai, arba vėliau lysvėse lauke.

Naujausios prekės